2011. április 18., hétfő

Haladunk!

Ritkán írok a blogba, tudom. De mindig van mit csinálni. Persze arra van időnk, amire szeretnénk. Szóval ígéretemhez híven, beszámolok az eddigi helyzetről fényképekkel.
Ott kezdem, hogy a nagy traktor-projekt eddig sikertelennek bizonyult. Tényleg mindent megtett apukám, hogy márciusra szánthassunk vele, de az élet mindig okoz meglepetéseket. Kár, hogy nem örökítettem meg azt a katasztrofális pillanatot, mikor irányban állt kis traktorral, ekével felszerelve, hogy próbáljunk szántani. Majd irgalmatlan csattogás, éles kopogás, gyorsan-gyorsan leállít, és csend lett.
Tönkre ment a motor! Belül a dugattyú letört, a hajtókar kérdőjelet formázott, és minden roncsolást, amit el lehet képzelni, ebben az 1963-as motorkában megtörtént :(
Folyamatos Internetezés, telefonok, kocsikázás, keresgélés után, találtunk egy hasonló motort Szeged mellett, de más, nagyobb... Megvettük, de még alakítani kell rajta, hogy a traktorra kerüljön. Hosszú, és sajnos már többszörös kiadásokat okozó projektbe vágtuk a fejszét.
Na, de nem csüggedünk. Az idő halad, és én szántani akartam. Hát felkértük a helyi traktorost segítsen feltörni a földeket. De az ő traktorja is elromlott a Kis Mihály kertünk (nevén emlegetem, mert 3 kert, 3 féle) kellős közepén. Így szóltunk egy másik traktorosnak, de neki azért szóltunk, hogy ahol eddig fel lett szánta, ott aprítsa forgó kapafejekkel. Lényeg a lényeg, hogy öröm volt látni, az egymást kerülgető traktorokat földjeinken. :))
Azt hozzá kell tegyem, hogy azért kellett tavasszal szántani, mert ősszel itt állt a víz. Így is egy darabra nem mertek rámenni traktorokkal, hogy el ne kaparjanak.
Valójában ez a legnagyobb bűnöm eddig, hogy tavaszi szántást csináltattunk. Kezdésnek nem rossz, de ebbe nem mehet virgámag. Mert akkora darabok, és rögök maradtak a szántás után, amit lehetetlen szétdolgozni. Télen a fagy dolgozott volna helyettünk, de ez már nem lesz, remélhetőleg áprilisban sem. Szóval ezzel kell valamit kezdeni.
És olyan páncél módon össze tud ez száradni, hogy szinte megkövül. Nem tapasztaltam még ilyet. De ez ilyen lesz rota-kapálás után.
Ez pedig a mami kertje. Ebbe fogunk apró virágmagot vetni. :))
Kell a férfi segítség :)
És a földtúrások eredménye a mami kertjében:
Végeredmény a Kis Mihály kertben:
Hogy ne legyen ennyire szürke a bejegyzésem, ide teszek még néhány virágos fotót. Április 9-10-én ezek virágoztak:


Dolgoznak a kis aranyos bogarak :)


1 megjegyzés:

  1. Szia Mézi!

    Engem érdekelne szárított Mórmályva és más gyógynövény is. Becsületes árat fizetnénk érte. Ha van még egy két kiló a padláson kérlek hívj a 06705942860 -as telefonszámon. Üdvözlettel: Tamás

    VálaszTörlés